MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Procesul dintre Samsung și Apple se încheie după 7 ani de dispute

După o bătălie legală prelungită cu Samsung, pe care co-fondatorul Apple Steve Jobs a definit-o ca fiind un „război termonuclear”, cei doi producători de telefoane mobile au decis acum să soluționeze în cele din urmă o dispută de brevete veche de șapte ani care s-a desfășurat în sălile de judecată din întreaga lume.

Rezolvarea de miercuri vine după câteva săptămâni după ce cele două părți s-au confruntat în cel de-al patrulea proces într-o sală de judecată federală din San Jose, California. Ei au hotărât să îngroape securea războiului o dată pentru totdeauna.

Procesul din mai 2018 s-a ocupat în mod special de brevetele de design, care acoperă aspectul carcasei exterioare a iPhone-ului, pictogramele software, printre alte caracteristici.

În cele din urmă, juriul a dat câștig de cauză în acel proces celor de la Apple, ceea ce a adus companiei un câștig de 539 milioane de dolari.

Procesul de la San Jose a venit după ce Samsung a făcut apel la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, care a fost de acord într-un aviz din decembrie 2016 că o companie care a constatat că a încălcat brevetele nu ar trebui să renunțe la toate profiturile obținute dintr-un anumit produs.

Nici Apple, nici Samsung nu au oferit vreo declarație oficială pe această temă. Condițiile noii înțelegeri nu au fost divulgate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button