PC

Procesorul i9 de top încă nu are o dată de lansare

Săptămâna trecută a fost marcată de marele anunț al seriei de procesoare Intel i9, a cărui vârf de lance este un 7980XE cu 18 nuclee.

Dacă vreți să știți când veți putea cumpăra acest procesor de 2000 de dolari, răspunsul este foarte simplu: Nu știe nimeni. Intel nu a fost prea îngăduitor în ceea ce privește detaliile despre toate procesoarele sale de top, oferind informații despre frecvențe și lansare doar pentru Kaby Lake-X și pentru modelele Skylake-X cu până la 10 nuclee.

Prin coincidență, seria Broadwell-E avea ca vârf de lance un procesor cu 10 nuclee ce costa 1700 de dolari, în timp ce modelul Skylake-X cu 10 nuclee costă doar 1000 de dolari. Asta a dat impresia că orice va lansa Intel cu mai mult de 10 nuclee este doar o reacție rapidă la anunțul lui AMD Threadripper, ce vine cu 16 nuclee fizice. Și din moment ce AMD a făcut anunțul abia luna trecută, nu prea a fost timp pentru realizarea unei serii noi de procesoare pentru desktop, așa că i9 7920X, i9 7940X, i9 7960X și i9 7980XE vor fi modele de Xeon modificate, a căror dezvoltare va mai dura ceva timp.

Ultima oară când Intel s-a grăbit să lanseze un procesor de server pentru o platformă desktop, ca un răspuns pentru AMD, a fost pe vremea lui Pentium Extreme Edition. Dacă am reveni la acea eră grozavă a competiției, atunci avem doar de câștigat.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button