MORE

Procesorul consolei Playstation 4 primeste inca un nucleu

Vesti bune pentru posesorii de Playstation 4, jocurile care urmeaza sa fie lansate vor arata ceva mai bine… sau cel putin vor functiona mai bine, pentru ca pot accesa mai multe resurse ca predecesorii lor.

Sony Computer Entertainment a decis sa ofere dezvoltatorilor acces mai mare la procesorul consolei Playstation 4. In mod normal, doar 6 din cele 8 nuclee Jaguar sunt disponibile pentru jocuri, restul fiind rezervate pentru procesele de fundal ale consolei, cum ar fi sistemul de operare. De acum inainte, suita de software pentru dezvoltarea jocurilor va oferi acces si la nucleul cu numarul 7, rezultand in mai multa putere de procesoare la indemana producatorilor.

Microsoft a facut acelasi lucru pe la inceputul anului cu Xbox One, anuntand atunci ca existau si cateva limitari pe care le impunea folosirea acestui nucleu in jocuri. Spre exemplu, functionalitatea Kinect era limitata, la fel si cea pentru comenzi vocale.

Sony nu a dezvaluit cu ce fel de limitari se vor confrunta dezvoltatorii daca decid sa activeze acest nucleu, dar sacrificiul ar putea fi neinsemnat in comparatie cu beneficiile pe care le va aduce.

Imaginati-va doar, poate cu acest nucleu, The Order 1886 ar fi functionat la un framerate mai bun de cinematicul 30 de cadre pe secunda, sau macar la o rezolutie care sa umple tot ecranul. Cu timpul, poate aceasta „noua” generatie de console chiar va ajunge la mult ravnitul standard de 1080p60. Stiti voi, acel standard pe care publicul il astepta de la Xbox One si Playstation 4, nu rezolutii dinamice si 960p.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button