PC

Procesorul AMD Ryzen se îndreaptă spre 4GHz

Procesorul AMD Ryzen a evoluat destul de mult în ultimele luni. Primele semne ale sale indicau o frecvență de numai 2.8GHz, dar ultimele variante de testare prezentate la CES 2017 indicau potențialul de-a atinge și o frecvență de 3.9GHz.

Modelul cu pricina avea o frecvență standard de 3.6GHz, fiind capabil să ajungă până la acei 3.9GHz în modul de Boost, unul care încă nu este finalizat. Se pare că există o nouă variantă a procesorului, stepping F4, care deja este în stare să atingă 4GHz atunci când se află în acest mod.

Frecvența procesorului Ryzen va fi destul de importantă, deoarece funcționează într-un mod foarte diferit față de generația anterioară de procesoare AMD și față de cele Intel. Pe de o parte, are 8 nuclee complete, nu module Bulldozer, iar pe de alta, frecvența sa este capabilă să se scaleze dinamic în funcție de limitele de temperatură. Asta înseamnă că se va adapta la soluția de răcire cu care este echipat acel PC.

În consecință, toate procesoarele Ryzen vor fi capabile overclock, atât pe cele două chipset-uri high-end X370 și X300, precum și pe chipset-ul mid-range B350. Ne apropiem cu pași repezi de lansarea platformei Summit Ridge, compusă din procesorul Ryzen și semenii săi, alături de plăcile de bază AM4. Vă puteți aștepta să vedeți pe piață noua platformă cel târziu la începutul primăverii.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

14 comentarii

    1. Degeaba scoate intel generatie dupa generatie , cand performanta intre generatii este jalnica . Compara tu un haswell cu un kaby lake si ai sa vezi ca diferenta nu e de nici macar 5fps in jocuri , abia se simte in video editing o diferenta de 10 secunde in favoarea lui kaby lake . WOW ce generatii noi si puternice scoate intel

  1. Amd care foloseste jocul bf1 la anuntarea lui, care jocul suprasolicita mai mult gpu decat cpu si care in teste avea nvidia ca gpu. Mai trebe sa spun altceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button