PC

Procesoarele Zen vor avea criptare hardware pentru memorie

O veste foarte bună pentru cei care caută să construiască diverse sisteme de calcul, în special servere, care să aibă un grad ridicat de securitate. Arhitectura Zen va avea securizare din plin.

Conform celor mai recente informații dezvăluite de către AMD, procesoarele bazate pe această nouă arhitectură vor include o componentă de securitate serioasă. Aceasta va permite funcții precum Secure Memory Encryption, Secure Encrypted Virtualization și Secure Hash Algorithm, lucruri care poate pentru utilizatorul de rând nu sunt chiar atât de importante, dar vor avea o relevanță foarte mare pentru cei care se ocupă cu servere și pentru companiile de cloud hosting.

arm-in-zen

În efect, procesoarele Zen vor permite criptarea memoriei unui sistem, până și atunci când se folosesc multiple sisteme virtualizat care ocupă același hardware, datele fiind criptate de așa natură încât vor fi valide doar pe sistemul virtual pentru care erau intenționate.

Asta reduce cu mult posibilitatea de inițiere a unor atacuri malițioase și chiar abilitatea celui care a făcut sistemul să își bage nasul în datele care sunt prelucrate de mașinile virtuale.

Pentru a putea face toate aceste lucruri, procesoarele Zen sunt echipate cu un co-procesor de securitate, bazat pe arhitectura ARM, care rulează propriul său kernel inaccesibil.

Desigur, dacă aveți o minte conspirativă, probabil vă gândiți ce altceva ar mai putea rula acel co-procesor fără știrea mea. În acest caz, puteți să vă calmați, și procesoarele Intel au un co-procesor similar de ani de zile care habar nu aveți ce face. Totuși, soluțiile pe care le are intel în acest moment nu permite criptarea datelor din memoria sistemelor virtualizate. Asta va veni abia cu seria Cannonlake.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Da bine securitatea e pentru cei cu nevoie gen o firma sau ceva de genu dar noi astia cu gamingul…. Nu prea avem nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button