PC

Procesoarele Xeon vin şi pe laptopuri!

Până nu de mult, procesoarele Xeon au fost destinate fie staţiilor de lucru sau serverelor, piaţa de laptop-uri atingând firav acest segment, Titanus X95MW fiind unul dintre extrem de puţinele notebook-uri care venea echipat cu un astfel de procesor. Lucru care urmează să se schimbe, Intel anunţând prima generaţie de procesoare Xeon destinate exclusiv laptopurilor.

E3-1500M v5 este primul procesor din această familie, care, conform Intel, este conceput pentru cei care doresc mai multa putere de procesare, si ideal pentru cei care doresc să facă modelare 3D sau editare video profesionala, fără să fie legaţi de o staţie grafică zgomotoasă şi mare. Comparativ cu alte laptop-uri din trecut, cele cu procesor Xeon E3-1500M v5, par să vrea sa păstreze un form factor destul de redus. Mai simplu, nu îţi rup spatele.

Cum era de aşteptat, procesorul vine cu error-correcting memory, dar şi cu o serie de imbuntatiri, precum suport pentru Thunderbolt 3, multi-4K-display sau USB-C, făcând din acest procesor o varianta atractivă si pentru cei care doresc să editeze sau sa codeze „pe drum”. Din păcate mai avem de aşteptat până la toamna, când primele laptopuri cu procesor Xeon vor ajunge pe piaţă. Totuşi, introducerea familiei Xeon pentru notebook-uri face acest eveniment unul demn de menţionat, Intel dorind astfel să ofere userilor o opţiune portabilă, care, după cum am spus şi mai sus, nu cântăreşte cat un rucsac de caramizi.

Related Articles

Back to top button