PC

Procesoarele Threadripper ar include răcire cu lichid la pachet

AMD a experimentat în trecut cu includerea unui sistem de răcire pe bază de lichid cu procesoarele sale, în mare parte pentru că cele din seria 9000 nu funcționau altfel. Iar AMD pare că va face asta iar pentru Threadripper.

Ce e drept, de această dată motivația ar fi oarecum diferită. Threadripper, chiar și modelul cu 16 nuclee, este cotat cu o limită termală de 155W, nu peste 200W ca modelele din seria 9000. Așa că va funcționa fără să ardă plăci de bază. Apoi, și aici vine partea cea mai importantă, procesoarele Threadripper sunt masive și au un socket gigantic pentru care nu există vreun fel de soluție de răcire în acest moment pe piață. Acestea urmează să fie lansate de la Noctua și Arctic în următoarele săptămâni. Aveți mai jos o comparație dintre un radiator pentru Threadripper făcut de Noctua și unul pentru un procesor normal.

Lansarea măcar a unei părți din procesoarele Threadripper cu o soluție de răcire la pachet va veni în ajutorul celor care vor să le folosească de îndată și nu vor să aștepte până ce vor găsi un cooler potrivit.

Situația va deveni mai clară luna viitoare, când procesoarele Threadripper vor fi disponibile publicului larg.

[Videocardz, TechPowerUp]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button