PC

Procesoarele Ryzen Pro sunt folosite pentru încălzirea de locuințe

Când AMD a lansat procesoarele Ryzen Pro, compania a publicat un scurt clip prin care prezentau o aplicație inedită a noilor procesoare. Am ratat atunci existența sa, dar acum întregul internet se bucură de această minunăție.

Compania franceză Qarnot a dezvăluit că a trecut la procesoarele Ryzen Pro pentru sistemele sale de Q.rad cloud computing. De ce ar fi asta inedit? Pentru că aceste sisteme nu sunt ținute într-un centru de date, sunt ținute în locuințe și birouri și construite în așa fel încât să încălzească pe cât mai bine posibil o încăpere. Căldura este gratuită, în sensul că orice curent consumă PC-ul este deja folosit pentru a își îndeplini scopul principal, iar încălzirea este un bonus.

Înainte să începeți cu glumele cu AMD fiind responsabil pentru topirea calotei glaciare, merită menționat că procesoarele Ryzen Pro sunt folosite deoarece generează la fel de multă căldură ca procesoarele i7 folosite până acum, dar au mai multe nuclee, și ca urmare performanță mai bună pentru aplicații de cloud computing. Fiecare sistem include trei procesoare Ryzen 7 Pro ce funcționează la 4GHz.

Aceste sisteme par să includă până și funcții de încărcare wireless pentru mobile, precum și WiFi. Sunt gândite să fie mai mult decât simple servere îngrămădite într-o sufragerie, motiv pentru care sunt și silențioase, includ senzori de umiditate, presiune temperatură, și cântăresc aproape 30 de kilograme.

Știu, sună ca o păcăleală de 1 aprilie, dar aparent chiar este ceva ce se întâmplă, iar compania are de gând să includă plăci video în sistemele sale pentru a putea încălzi și un boiler.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button