PCȘtiri ITTECH

Procesoarele Ryzen 3000 arată din ce in ce mai bine pe Geekbench

Ne mai despart doar două săptămâni de lansarea noilor procesoare Ryzen, dar încă nu avem parte până în acest moment de teste de performanță independente. Probabil se vor ivi pe internet săptămâna viitoare. Dar, până atunci, procesoarele Ryzen 3000 au încins baza de date a Geekbench, începând să apară din ce în ce mai multe, cu semne din ce în ce mai bune. În special pe partea de Linux, procesoarele par să aibă un nivel de performanță foarte bun cu acest sistem de operare.

De la începutul lunii au tot apărut teste cu un Ryzen 3600, probabil folosit de producătorii de plăci de bază pentru testare, cu rezultate ce au variat de la mediocre la extrem de impresionante. Însă zilele trecute s-a ivit ceva și mai important. Un test pentru un 3800x, noul procesor cu 8 nuclee de top al seriei Ryzen 3000. Acesta a obținut un scor de performanță single-threaded de 5406, funcționând cu memorie de 2133MHz, cu mult sub ce suporta ca standard procesorul. Pentru ceva context, un i9 9900K are un scor destul de similar, fără overclock, având un preț cu aproximativ 88 de dolari mai mare. Intel probabil va adresa această problemă în preajma lansării, cu o reducere de preț.

Arm mai fi însă problema că din ce în ce mai puține aplicații se rezumă la un singur fir de execuție în prezent. Iar la partea multi-threaded, Ryzen 7 3800X mult mai bine, conform testelor. Dacă aceste avantaje se vor traduce și la aplicații efective, atunci vom avea parte de câteva surprize foarte plăcute în următoarele săptămâni. Ca să nu mai spun de procesorul AMD cu 16 nuclee, al cărui scor este și mai promițător.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button