PCTECHTech&IT

Procesoarele Ryzen 3000 ar putea sosi pe 7 iulie

Mulți dintre voi probabil visează la un procesor nou, pe 7 nanometri, care să înlocuiască acel Sandy Bridge sau Ivy Bridge pe care n-ați avut motivație să îl schimbați în ultimul deceniu. Ocazia pare că va sosi în iulie, conform zvonurilor care circulă acum prin internet.

Următoarea generație de procesoare din seria Ryzen, cele cu numărul 3000 bazate pe arhitectura Zen 2, pare că va sosi în ziua de 7 iulie 2019. Până acum AMD a declarat că va lansa noua generație prin a doua jumătate din an, așa că asta s-ar potrivi numai bine. Data nu pare aleasă la nimereală, din moment ce ar fi a șaptea zi din a șaptea lună. Faptul că lansarea nu are loc în 2017 cam strică farmecul, dar nu poate avea fiecare lucru lansarea lui Skyrim de pe 11.11.11.

Procesoarele din seria Ryzen 3000 ar putea aduce până la 16 nuclee fizice pe platforma AM4, mulțumită noii arhitecturi Zen 2 ce se folosește de un design  de tipul Chiplet. Procesoarele sunt construite pe 7 nanometri, aducând performanță mai bună, frecvențe mai mari și un consum mai mic de energie. AMD nu a oferit încă detalii complete despre noua tehnologie, dar demonstrația de la CES indica o paritate a unui model Ryzen 3000 cu 8 nuclee cu un i9 9900K, dar cu un consum de energie cu mult mai mic.

Informații mai multe despre noile procesoare vor fi disponibile la Computex, la finalul lunii mai.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button