PCȘtiri ITTECH

Procesoarele Ryzen 3000 ar putea merge la 4.5GHz

Din categoria „mai avem puțin timp până la anunț, dar hai să salivăm după niște zvonuri”, s-au ivit zilele trecute câteva zvonuri noi despre noile procesoare AMD Ryzen 3000.

Primul dintre ele ar trebui să dea ceva speranță celor care speră ca arhitectura Zen 2 să fie foarte rapidă, fiindcă sugerează că un procesor Ryzen 3000 va avea ca frecvență de aproximativ 4.5GHz. Informația ar fi bazată pe capacitatea actuală a variantelor de testare, așa că (în cazul în care este adevărat) un produs final ar putea chiar să depășească această frecvență. În cazul în care nu am înțeles eu greșit, se referă la frecvența nominală a procesorului, nu la cea atinsă de unul sau două nuclee în modul de boost. Ca performanță generală totală, ar fi adus un spor de 15% față de Zen+, la frecvențe similare.

Există totuși și o parte mai nefericită a zvonului, aparent AMD nu a reușit să îmbunătățească prea mult situația memoriei, chiar dacă s-a trecut la designul de chiplet, așa că probabil ar fi bine să luați RAM foarte rapid.

Și asta nu este totul. Pentru cei care visează la o placă de bază cu chipset X570, acestea ar fi capabile să suporte până la 40 de conexiuni PCI-Express, împărțite cu magistrala SATA, urmând să aibă și un număr mare de porturi de tipul USB 3.1 Gen 2. Ce înseamnă toate astea? Că veți avea loc să îngrămădiți cam orice vreți într-un sistem cu o placă de bază gândită special pentru un procesor Ryzen 3000.

Vom vedea cu adevărat de ce este în stare noua tehnologie de la AMD spre finalul acestei luni. Computex 2019 începe pe 28 mai.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button