TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Procesoarele Rocket Lake de la Intel se tin bine in lupta contra AMD

Rivalul albastrui al AMD, Intel, nu sta degeaba cata vreme procesoarele Ryzen 5000 sunt pe cale sa apara. Anuntata ceva mai devreme anul acesta, seria de procesoare 11th – gen Rocket Lake – S de la Intel vrea sa faca furori in lumea gaming-ului. Asta cel putin pentru anul 2021.

Ne putem astepta ca Rocket Lake sa faca uz de traditionala arhitectura Intel de 14nm. Asta ar insemna ca Rocket Lake se vor asemana cu predecesoarele, insemnand cel mult 8 nuclee si 16 thread-uri. Intel doreste performanta seriei Rocket League sa se datoreze optimizarii IPC-urilor (instructions-per-cycle). Prin optimizarea IPC-urilor, procesoarele vor fi capabile de performante in jocuri fara sa stirbeasca din clock speed-urile cu care Intel se mandreste.

La momentul actual, procesoarele Intel se descurca foarte bine in jocuri si multumita performantei single-core de care sunt capabile, dar lucrul la IPC-uri ar ridica fara indoiala stacheta. Compania nu a dat foarte multe detalii despre specificatiile Rocket Lake, in afara de faptul ca am putea avea parte de framerates mult mai mari in situatiile care pun la grea incercare un CPU.

Rocket Lake va fi si primul procesor Intel compatibil cu SSD-urile cu interfata PCIe 4.0, lucru de care AMD a avut deja grija pentru ale sale Ryzen 3000. Potrivit Intel, Rocket Lake va putea duce pana la 20 de lane-uri pe interfata PCIe 4.0, ceea ce inseamna ca vei avea mai multe optiuni atunci cand alegi sa iti construiesti un sistem.

E de la sine inteles ca Intel vrea sa domine piata cu Rocket Lake. Partea proasta e ca ele vor vedea lumina zilei abia in 2021, adica o ocazie perfecta pentru ca AMD sa atraga privirile asupra cipurilor Ryzen 5000, chiar la inceput de noiembrie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button