PC

Procesoarele Intel Skylake-U și Kaby Lake-U au o mică vulnerabilitate

Dacă aveți un laptop cu un procesor Skylake-U sau Kaby Lake-U, ar trebui să vă așteptați la un update de securitate de la Intel în viitorul apropiat, fiindcă momentan există un mic risc de securitate.

Conform unui studiu făcut de compania de securitate Positive Technologies, sistemele echipate cu procesoarele de acest tip din seria U pot fi deturnate fără mari dificultăți prin atașarea unui stick USB banal.

Vulnerabilitatea se bazează pe faptul că în Skylake și Kaby Lake Intel a transferat interfața de debugging de pe un conector special de pe placa de bază pe USB. Iar în unele cazuri, această funcționalitatea nu este dezactivată, ca în cazul laptop-urilor.

Așa că oricine are suficientă pricepere să acceseze funcțiile de debugging o poate face fără să desfacă sistemul, fiind nevoie doar de acel stick USB. După ce se accesează modul de debug, întregul sistem este complet deschis. Poate fi infectat, poate fi forat după date, i se poate rescrie BIOS-ul, indiferent de sistem de operare, indiferent de soluțiile anti-virus instalate.

Intel știe de această problemă și se pare că lucrează la o soluție. Până atunci, dacă aveți prieteni glumeți, nu îi lăsați pe lângă porturile USB… sau dacă lucrați în vreo companie unde securitatea informațiilor este importantă.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button