Știri ITPCRSS PaginaDeMedia

Procesoarele Intel din generatia a 10-a sunt sortite esecului deja

Deja stim ca Intel urmeaza sa lanseze o noua serie de placi de baza pentru desktop care vor gazdui cea de-a 10-a generatie de procesoare Intel Core. Aceste placi nu vor avea insa suport pentru PCI Express 4.0, acesta urmand sa fie introdus odata cu generatia a 11-a de procesoare de la Intel care se va numit Rocket Lake.

Cea de-a 10-a generatie de procesoare Intel se va numi Comet Lake si are la baza aceeasi tehnologie de fabricatie de 14nm pe care compania o tot foloseste inca de la Skylake. Se zvoneste ca Rocket Lake va schimba si acest aspect si va include chiar si un chip grafic integrat destul de puternic care va avea 32 de unitati de executie si suport pentru PCI Express 4.0, dar asta ma face sa ma intreb: la ce mai lanseaza generatia a 10-a? Nu este de parca generatia actuala este slaba sau nu vinde, ci cred ca tabara albastra doar forteaza piata pentru a oferi mai multe procesoare decat AMD, chiar daca acestea nu aduc mare lucru in plus fata de generatia actuala.

intel comet lake

Cand vom vedea generatia a 10-a de la Intel?

Sursele spun ca noua generatie de procesoare si placi de baza cu chipset 400 de la Intel vor fi lansate ceva mai tarziu decat auzisem pana acum. Daca unele zvonuri vorbeau despre o lansare la inceputul anului, deja scenariul s-a schimbat si ne putem astepta ca noile procesoare sa fie lansate cel mai devreme in Aprilie, odata cu cel de-al doilea trimestru al anului 2020. Toata lumea se astepta ca Intel sa prezinte noile placi odata cu ocazia CES International 2020, insa nu am vazut nimic; lucru care ne indica ca nu sunt inca pregatite pentru lansare.

Din pacate, fanii Intel nu vor apuca sa se bucure de procesoare inovatoare anul acesta, iar noua generatie numai noua nu pare sa fie. Daca chiar vreti sa faceti un upgrade dar nu va grabiti, generatia Rocket Lake ar putea fi prezentata la CES 2021, cam intr-un an de acum inainte, dar sunt sigur ca va aduce imbunatatiri reale odata cu noile tehnologii pe care AMD le are de ceva timp.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button