Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Procesoarele Intel 10th Gen H-Series duc laptopurile in taramul 5Ghz+

In ceea ce pare a fi o incercare disperata sa le ia fata rivalilor de la AMD, tabara albastra de la Intel a prezentat a 10-a generatie de procesoare din seria H. Acestea vor duce laptop-urile in taramul celor 5Ghz si mai departe fara a fi nevoie de overclock sau un design anume. Compania incearca sa se impuna pe piata de laptop-uri high-end, dar oare va reusi?

Procesoarele Intel Comet Lake din seria H sunt cele mai puternice modele pentru laptop ale companiei. Chiar daca exista unele laptop-uri de gaming si workstation care folosesc procesoare desktop, aceste chip-uri noi de la Intel vor fi cele mai rapide de pe piata; se vor bucura si de optimizarea specifica platformelor mobile cu un consum redus.

Intel Core i9 si i7 10th Gen pot atinge frecvente de 5.3Ghz, respectiv 5.1Ghz pe un nucleu, in timp ce modelele i5 pot urca pana la un respectabil 4.6Ghz. Ca si comparatie, Core i9 al generatiei trecute putea atinge maxim 5Ghz, chiar si cu overclock. Mai mult de atat, i9 si i7 (10850H) suporta si overclocking, iar acesta poate fi realizat prin intermediul Intel Speed Optimizer. In ceea ce priveste numarul de nuclee, i9 are opt care sunt dublate de 16 thread-uri, iar i7 vine in doua variante. Prima este 6/12, in timp ce a doua este 8/16. Seria Core i5 a ramas mai in urma, avand patru nuclee si opt thread-uri.

Intel 10th Gen Comet Lake H Specs

Ce aduc nou procesoarele Intel 10th Gen?

Intel sustine ca s-a concentrat pe frecvente mai mari deoarece acestea sunt cele mai importante pentru gaming. Sincer, asta este singurul avantaj pe care compania il mai are in fata AMD. Insa lucrurile nu sunt chiar asa cum par. Tehnologia de fabricatie pe 7nm a celor de la AMD este mai eficienta decat 14nm (Perioada +) de la Intel, ceea ce inseamna ca frecventa de 5.3Ghz nu se compara hertz-per-hertz cu noua serie Ryzen.

De asemenea, Intel a mai adus optimizari si pe partea de management al temperaturilor pentru a ajuta mentinerea acestor frecvente. Cea mai notabila schimbare este adaugarea functiei Thermal Velocity Boost pe i7 si i9, care adauga 200Mhz atunci cand procesorul sta sub 65 de grade.

O alta problema pe care Intel a abordat-o cu ultima sa generatie de procesoare este colaborarea cu partenerii. Acestia vor lucra alaturi de producatorii de laptop-uri pentru a oferi experiente mai bune utilizatorilor. Astfel, ne putem astepta la multe modele de 14, 15 si 17 inci care vor rula noile procesoare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button