MORE

Procesoarele ieftine Intel vor deveni și mai rare

Conform celor mai recente informații care circulă prin industrie, puterea de producție a celor de al Intel nu a reușit încă să atingă nivelul necesar pentru a putea acoperi cererea.

Compania pare să fi decis să își concentreze toată forța pe segmentul high-end, în speranța că va menține controlul pe care îl are asupra segmentului Enterprise, lăsând sectorul low-end să fie capturat în acest moment atât de AMD, cât și de Qualcomm pe alocuri. Această tendință va continua cel puțin până la jumătatea anului și va fi amplificată, din moment ce noi generații de dispozitive Chromebook își vor face apariția pe piață, iar Intel nu are cum să ofere procesoare pentru acestea.

Problema continuă să fie cea a procesului de 14 nanometri, care este în acest moment suprapopulat. Intel va extinde capacitatea sa de producție din a doua jumătate din an, iar spre finalul anului ar trebui să intre în funcțiune și procesul de 10 nanometri.  Dar până ce asta se va întâmpla, se așteaptă ca AMD să ajungă până la 18% din piața de notebook-uri.

Ce va însemna asta pentru noi, muritorii de rând? Poate mai multe opțiuni non-Intel pe piață pe parcursul următoarelor luni pentru sisteme portabile.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button