PCȘtiri ITTECH

Procesoarele H310 primesc suport pentru procesoare cu 8 nuclee

Am o veste bună pentru cei care se gândeau că noile procesoare Intel cu 8 nuclee vor fi rezervate pentru plăcile de bază din seria Z390 sa Z370. Conform unei imagini care s-a scurs pe internet de pe undeva de la Asrock, plăcile mai ieftine din seria H310 vor suporta fără probleme aceste procesoare.

Știu că reacția voastră de bază ar fi „Nu, zău, ce urmează? Să îmi zici că mâine dimineață răsare soarele, sau că apa e udă?”. Dar e un detaliu care pe de o parte confirmă că procesoarele cu 8 nuclee sunt pe drum, și pe de alta confirmă că nu a intervenit vreo schimbare crepusculară pe la Intel.

Concomitent, veți avea procesoare cu 8 nuclee pe plăci de bază din seria H. Plăci care sunt cu mult mai ieftine față de cele care erau până acum necesare pentru un astfel de procesor Intel. Nu pot sublinia cât de importantă este această schimbare. Am sărit de la a cheltui în jur de 1000 de lei pe cea mai ieftină placă de bază care să suportă 8 nuclee, la ceva care va costa chiar și 500 de lei. Asta se întâmplă când există competiție pe piață.

Și din moment ce această placă de bază nu suportă overclock, ar fi cam suspect să fie doar procesoare din seria K disponibile, așa că este posibil să sosească la un moment și procesoare cu 8 nuclee fără overclock.

Desigur, poza ar putea fi o minciună grosolană, caz în care mulți oameni se vor întrista.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button