PCȘtiri ITTECH

Procesoarele grafice integrate Intel Gen11 sunt foarte rapide

În mod normal, când vorbim de componenta de grafică integrată a unui procesor Intel în contextul jocurilor, situația nu este prea roz. Jocuri modeste vor funcționa, cam tot ce ține de eSports și-ar zbura pe un PC de acum 6 ani nu va avea probleme, dar jocuri mai moderne nu prea tind să se miște sprinten pe GPU-ul regăsit în procesoarele Intel.

Situația pare că se va schimba cu Intel Gen11, conform unor noi rezultate de benchmark și-au făcut apariția pe internet. Testele cu pricina au fost făcute în Ashes of the Singularity, ce tinde să aibă ofere rezultate numerice cu variații foarte mari în funcție de configurația exactă, dar măcar ne dă o idee generală despre performanța noii componente grafice.

Procesorul pe care se afla componenta grafică avea 4 nuclee fizice și 8 fire de execuție, ceea ce ar putea însemna că era vorba de un nou i3, iar scorul obținut era de 1400 de puncte. Pentru ceva context, în condiții similare un iGPU UHD Graphics 620 ar obține în jurul a 700 de puncte. Așa că din start avem performanță dublă față de generația anterioară.

intel gen11

Ce e drept, generația anterioară nu prea s-a mișcat în front prea mult de la seria Skylake, așa că un salt tehnologic era de așteptat aici. Desigur, jocul tot rula pe detalii minime la 1080p și nu prea atingea 30 de cdre pe secundă, dar tot este o îmbunătățire notabilă, ce ridică potențialul procesoarelor Intel aproape de cel al APU-urilor AMD.

Probabil vă veți întreba ce rost are un GPU integrat, când o placă video dedicată tinde să nu fie prea scumpă. Ați avea mare dreptate aici, pe un desktop aplicațiile sale ca GPU principal find limitate, dar pe segmentul de laptop-uri performanța îmbunătățită se va simți fără vreun dubiu.

Mai avem de așteptat câteva luni bune până ce vom vedea pe piață produse care chiar se folosesc de grafică integrată Gen11, din moment ce procesoarele cu pricina vor fi realizate pe procesul de 10 nanometri.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button