PCȘtiri ITTECH

Procesoarele Coffee Lake cu 8 nuclee sunt pe drum

Tot așteptam ca la Computex să fie anunțată varianta cu 8 nuclee a procesoarelor Coffee Lake. Intel n-a spus nimic despre ele, alegând în schimb să anunțe acel 8086 aniversar și un processor cu 28 de nuclee și exagerări.

La Computex nu au fost prezente nici plăcile de bază cu chipset Z390, deși a fost anunțat deja și este plănuit pentru lansare spre începutul toamnei. Iar procesoarele cu 8 nuclee ar trebui să fie disponibile și ele tot atunci.

Această informație a fost descoperită de publicația PCWatch, din Japonia, dar deocamdată nu există o confirmare oficială din partea Intel. Totuși, s-ar cam potrivi cu ceea ce se tot specula despre aceste procesoare încă când și-au făcut apariția primele semne ale existenței platformei Z390. La urma urmei, ce rost ar avea să existe această o placă de bază cu această denumire, când ar putea sări direct la Z470 în cazul în care era vorba de o platformă pe care să fie folosite procesoare din generația următoare.

Un procesor Intel cu 8 nuclee pentru publicul general, care nu este limitat la platforma dedicată entuziaștilor, ar trebui să zguduie puțin piața și să mai taie din elanul pe care AMD îl are cu Ryzen 7, atât timp cât Intel va reuși să îl vândă la un preț care are sens.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button