PC

Procesoarele AMD Zen apar pe 17 ianuarie

Câteva informații noi au început să răsară pe internet despre noile procesoare AMD din seria Zen, cele care vor purta numele Summit Ridge.

Cea mai importantă dintre aceste informații este data de lansare. Modelul cu 8 nuclee fizice va fi disponibil din ziua de 17 ianuarie, cu un anunț premergător la CES între 6 și 8 ianuarie. Prețul acestui model se estimează a fi aproximativ în jurul a 300 de dolari, dar cu siguranță nu pe la noi. Nu de alta, dar abia de Black Friday ne-am apropiat de prețul recomandat de producător.

Procesorul cu pricina ar urma să poarte denumire comercială SR7 și sunt chiar câteva detalii despre frecvențele pe care le-ar putea atinge. Varianta inițială de testare a procesoarelor Zen funcționa ca standard la 2.8GHz, fiind în stare să atingă 3.2GHz în boost. Însă una din edițiile mai noi de testare funcționează la frecvențe care variază între  3.15GHz și 3.3GHz, atingând 3.5GHz în boost.

Folosind overclock, un astfel de procesor a fost în stare să atingă o frecvență de 4.2GHz, iar prin aplicarea de azot lichid s-a putut atinge 5GHz. Nu pot spune cu siguranță dacă aceste frecvențe vor fi cele finale, având în vedere că se referă doar la variante de testare și că mai sunt două luni până la lansarea oficială, cele pe care le vom vede în ianuarie ar putea fi diferite. Nici nu pot să spun sigur dacă va fi o lansare în toată regula pe 17, sau doar una pe hârtie.

Lansarea modelului cu 8 nuclee va fi urmată abia în luna martie de procesoarele din restul seriei.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

28 comentarii

    1. Stiu asta,dar exista o mica sansa pentru cele mai recente mobo-uri,cum e si al meu,problema majora ar fi ca am3+ nu suporta DDR4,dar exista sperante pentru ca la mine suporta frecvente la ram de 2800 mhz.

    2. Claudiu Theodor Petrica Nu leg frecventa Ram cu nicio informatie,ma gandeam ca exista o sansa sa fie backward compatible cu DDR3 la frecventa mai mari si nu ai de unde sa stii ca numarul de pini difera pana nu anunta cei de la AMD asta,pana atunci inca pot sa sper.Cat despre ”antichitati de acum 4-5 ani” sa stii ca placa mea de baza a fost lansata la sfarsitul lui 2013.

    3. Iosif Dan Dupa cum arata si link-ul de mai sus AM4 e aproape similar cu AM3+,chiar am facut o poza socket-ului meu si am pus-o langa acea imagine sa gasesc diferente si din fericire n-am gasit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button