PC

Procesoarele AMD Ryzen ar putea fi făcute și în uzinele Samsung

Zen este pe drum. Noua generație de procesoare AMD va debuta în curând cu procesorul Ryzen, care pare că nu va fi produs doar la uzinele Globalfoundries.

Conform veștilor care circulă acum prin industrie, AMD se va folosi și de liniile de producție Samsung pentru a se asigura că există suficiente procesoare pe piață cât să acopere cererea. Cele două companii au deja un acord care să acopere astfel de cazuri, așa că nu pare a fi o imposibilitate. Nu când luăm în considerare și faptul că Globalfoundries folosește aceeași tehnologie de producție pe 14 nanometri pe care o are și Samsung.

Dacă asta se va întâmpla, atunci am putea avea parte de o mică discrepanță în ceea ce privește eficiența procesoarelor. Deși tehnologia este aceeași, randamentul celor două companii tinde să fie diferit, așa că va fi interesant să vedem ce procesor este mai breaz în ceea ce privește eficiența energetică și potențialul de overclock.

AMD se așteaptă ca procesoarele Ryzen să funcționeze la o frecvență de bază de cel puțin 3.4GHz, cu potențial de overclock încă nedeterminat, dar care conform unor teste ar putea bate spre 5GHz. Frecvența standard va fi acoperită de un TDP de 95W, o limită care va fi spulberată la frecvențe mai mari.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button