RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

Procesoare low-end Ryzen 3000 par a fi pe drum

Bine, low-end e relativ

Mai țineți minte vremurile de altă dată? Când dacă îți doreai un procesor now, și nu prea aveai bani, luai un Sempron fără cache, sau un Celeron D care te făcea să îți smulgi părul din cap? Știu, triste, triste vremuri. Dădeai puținii bani pe care îi aveai pe o mârțoagă lipsită de vlagă.

Ce bine că nu mai trăim în acele vremuri. Iar lansările din viitor le vor face să pară și mai îndepărtate. Conform veștilor ce zburdă agale pe internet, vom avea parte în curând de două procesoare noi, low-end, de la AMD. Acestea vor fi Ryzen 3 3300X și Ryzen 3 3100.

Termenul „low-end” este oarecum relativ, pentru că vorbim aici de procesoare ce ar trebui să aibă 4 nuclee fizice și 8 fire de execuție, cu frecvențe ce pot atinge 4.3GHz, respectiv 3.9GHz, plus o grămadă de cache și un TDP de 65W. Acestea nu ar fi procesoare de tip APU, așa că va fi nevoie de o placă video dedicată.

În ceea ce privește prețurile, listările ce au fost zărite până acum indică posibilitatea ca modelul 3300X să coste în jur de 120 de dolari/euro, iar cel 3100 să costă aproximativ 104 dolari/euro.

Nu știu sigur să vă spun când vor ajunge pe piață, dar probabil vor fi sosi în proximitatea noilor procesoare Intel 10000, a cărei serie i3 are cam aceleași caracteristici.

[PC Gamer]

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button