ȘtiriTech&IT

Procesoarele Made in China sunt doar niște Intel-uri mai vechi

"Copiază tema de la mine, dar modifică și tu ca să nu se prindă nimeni"

Producătorii de hardware din China au început să capete ceva popularitate la nivel global, doar că nu este pentru performanța oferită sau pentru inovații. Iar dacă trăiți pe deviza că tot ce vine din China e fake, probabil aveți dreptate. Un exemplu bun sunt procesoarele Powerstar P3-01105, care tocmai au apărut în baza de date a Geekbench 5, soft care a detectat și încercarea de fals a chinezilor.

Conform aplicației, procesorul creat de Powerstar vine cu o configurație de 4 nuclee dublate de 8 fire de execuție, o frecvență de 4.4GHz în modul Boost și 6MB de L3 Cache. Dacă vă sună cunoscut cumva, se prea poate să știți specificațiile lui Intel Core i3-10105, iar cele oferite de Powerstar P3-01105 sunt identice, nu asemănătoare. Au furat până și numele, în care au schimbat 10 cu 01; asta da originalitate, aplauzele mele pentru acești inovatori ai industriei.

Și ca să înțelegeți până unde ajunge nesimțirea producătorului chinez, prin presa locală se bat cu dânsa pe piept că aceste procesoare sunt construite de la zero. Și ca să fie și mai frumos, să nu bată la ochi, doar nu erau proști să îi zică Comet Lake. Au ales un nume foarte original: Storm Core. De unde o veni, nici nu mai contează, dar e clar ca lumina zilei că procesoarele alea sunt gândite și construite în China… doar că e eclipsă solară.

Sunt curios dacă Intel va avea o reacție vis-a-vis de speța asta, mai ales că nu vorbim despre un produs modificat sau adaptat. În cazul de față discutăm despre furt, despre fals în declarații și naiba mai știe câte alte motive pentru care o glumă de companie precum Powerstar să dispară de pe piață. Și poate la finalul zilei, cei de la Micron știau ei ce știau când au decis că vor să-și mute fabricile pe teren propriu, în Statele Unite ale Americii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button