GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Procesoarele bazate pe arhitectura ARM devin casă pentru Ray Tracing în timp real și DLSS de la NVIDIA

Săptămâna aceasta, la Game Developers Conference (GDC), NVIDIA a dezvăluit o serie de noi demo-uri tehnice în care a combinat tehnologiile GeForce RTX cu un procesor MediaTek bazat pe ARM pentru a arăta cum grafica avansată poate fi extinsă către o gamă mai variată de dispozitive, mai eficiente din punct de vedere al puterii. Demo-urile marchează un moment important într-o călătorie care aduce grafică avansată pe sistemele bazate pe ARM.

ARM (inițial de la Advanced RISC Machines, apoi de la Acorn RISC Machine) a luat naștere în 1985, înglobând o serie de arhitecturi RISC (reduced instruction set computing) pentru procesoare. ARM a devenit una dintre cele mai utilizate arhitecturi de calculatoare datorită consumului redus de energie, performanței sale ridicate în rezolvarea sarcinilor mici și multiple simultan, a costurilor și a dimensiunilor reduse. Este utilizată în mare măsură în smartphone-uri, sisteme înglobate, servere, supercomputere.

NVIDIA continuă să inoveze

Cele două demo-uri au fost realizate în Wolfenstein: Youngblood cu reflexii ray traced în timp real și DLSS pe o platformă bazată pe ARM, pentru prima data. De asemenea, NVIDIA a arătat demo-ul pentru The Bistro, care a rulat cu ray tracing în timp real pe Arm, cu RTX Direct Illumination (RTXDI) și NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD) pornite.

Demo-urile au rulat pe platforma MediaTek Kompanio 1200, bazată pe Arm cu o placă video GeForce RTX 3060. Cele două demo-uri au fost posibile pentru că NVIDIA a portat câteva SDK-uri RTX pentru a funcționa pe dispozitive ARM, iar printre acestea se numără:

  • Deep Learning Super Sampling (DLSS), care folosește AI pentru a crește numărul de cadre pe secundă și pentru a genera imagini clare la o calitate cât mai bună;
  • RTX Direct Illumination (RTXDI), care permite dezvoltatorilor să adauge iluminare dinamică în mediile din jocuri;
  • NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD), care folosește AI pentru a randa imagini de înaltă fidelitate mai rapid;
  • RTX Memory Utility (RTXMU) care optimizează modul în care aplicațiile folosesc memoria grafică;
  • RTX Global Illumination (RTXGI) care ajută să recreeze modul în care lumina se reflectă de pe anumite suprafețe în medii din viața reală.

SDK-urile RTXDI, NRD și RTXMU pentru Arm cu Linux și Chromium sunt disponibile acum. RTXGI și DLSS vor veni curând.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button