PCȘtiri ITTECH

Procesoare AMD mai multe ar putea sosi la sfârșit de an

Acum că ne mai despart nici trei săptămâni de lansarea noilor procesoare Ryzen din seria 3000, s-au ivit câteva întrebări destul de importante. Cum ar fi „Unde e Threadripper?” sau „Când va sosi un APU bazat pe Zen2?”. Răspunsuri pentru acestea par să se fi scurs pe internet în ultima vreme.

Pe de o parte, Lisa Su, căpetenia companiei AMD, a dezvăluit că Threadripper este pe drum, nu este abandonat. Pe de alta, au început să apară zvonuri pe internet în ultimele zile conform cărora nu doar că vom avea parte de un Threadripper nou, ci de unul cu 64 de nuclee fizice și potențial 128 de fire de execuție. În esență ar fi un procesor Epyc, dar pentru desktop, la fel ca predecesorii săi, lansat pentru o platformă care probabil va avea o cantitate foarte mare de conexiuni PCI-Express 4.0.

Apoi s-a ivit și un zvon referitor la noi APU-uri. Cele care au acum „3000” în nume nu sunt o parte din generația curentă, având la baza lor arhitectura Zen+. Iar zvonul despre o nouă generație de APU-uri nu schimbă astă, susținând că vor fi tot procesoare Zen+, dar construite pe procesul de 7 nanometri. Aceeași sursă mai susține și că procesorul Threadripper de mai sus ar fi făcut pe 14/12 nanometri, așa că autenticitatea sa nu pare a fi tocmai solidă.

Totuși, AMD clar mai are cel puțin un Threadripper de lansat până anul viitor.

[Overclock 3D, Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button