GamingPC&ConsolesTech&IT

Probleme la Gearbox, iar

Randy, ce făcuși?

Din categoria „Oh, uite, încă un scandal la Gearbox, sunt atât de șocat încât m-a apucat somnul”, Gearbox are în acest moment parte de un nou scandal.

De această dată problema vine de la modul în care angajații companiei sunt recompensați pentru munca lor. Mai exact, nu prea sunt în ultima vreme. Gearbox funcționează într-un mod ceva mai atipic în ceea ce privește salarizarea, în sensul că au salarii sub norma industriei, dar angajații au parte de un procent din venitul generat de companie, ce compensează pe termen lung pentru remunerația mică. Iar acum că Gearbox a lansat Borderlands 3, ce s-a bucurat de un succes considerabil, vânzând peste 5 milioane de exemplare în doar o săptămână, angajații se așteptau să primească o recompensă pe măsură. Asta nu prea s-a întâmplat.

Angajații au fost informați că bonusurile pe care le vor primi vor avea o valoare cu mult mai mică decât ce era inițial preconizat pentru un asemenea succes. Motivele declarate de Randy Pitchford sunt costul exagerat al producției și mărirea studioului. Borderlands 3 a costat, în total, în jur de 140 de milioane de dolari de produs, bani veniți de la 2K Games ce au trebuit recuperați de companie înainte ca Gearbox să vadă vreun ban din vânzări. Conform celor care erau prezenți la ședința în care angajații au fost informați de situație, Pitchford a menționat că cei care nu sunt mulțumiți sunt liberi să își dea demisia. Ceva nu tocmai grozav, având în vedere că el, personal, a încasat deja 12 milioane de dolari înainte ca jocul să fie măcar lansat.

A pomenit totuși că va încerca să obțină de la 2K un avans pentru următorul proiect, pentru ca cei nemulțumiți că au luat țeapă să rămână cu ceva.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button