TECH

Probabil cel mai ineficient mod de a-ți tăia iarba: cu… lasere!

Dacă stai la curte, probabil că știi că îngrijirea peluzei este o muncă pe cât de necesară, pe atât de enervantă. Fear not! Pentru că lumea a fost binecuvântată cu tocilari, avem acum un prototip de lawnmower care folosește un fascicul laser pentru a tăia firele de iarbă.

Conform publicației Hackaday, utilizatorul rctestflight de pe YouTube a prezentat un astfel de prototip în acțiune, bazat pe un modul laser de 40W. În clipul fascinant postat pe platformă pe 1 septembrie, rctestflight testează întâi sistemul de tăiere propriu-zis fixat pe un suport printat 3D, acționat de un motor pas cu pas și comandat de un sistem Arduino. Te invit să urmărești clipul, care este o adevărată aventură:

Aventura se sfârșește însă previzibil: deși aparatul reușește să se miște și să taie iarba, o face într-un timp exasperant de lung și cu o eficiență teribilă. Și chiar dacă un astfel de dispozitiv ar ajunge să își îndeplinească funcția cu succes, el ar fi foarte nepractic. Lentila trebuie să rămână curată pentru ca aparatul să fie eficient, consumul de curent poate fi destul de mare iar componentele high-tech nu sunt neapărat potrivite pentru un mediu atât de dificil.

Și chiar lăsând la o parte aspectul (ne)practic, un astfel de aparat este un real pericol pentru… tot. De la animale de companie care pot ajunge carne la rotisor, la clădiri și construcții care pot lua foc, și până la iarba în sine, care dacă e suficient de uscată poate porni un incendiu de toată frumusețea. Dar hei, nu vreau să fiu negativist. Până la urmă, este știință!

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button