MORE

Proaspat introdusa optiune YouTube Fan Funding va permite donatiile catre canalele preferate

YouTube a mai spus in trecut ca urmeaza sa adauge facilitati noi, iar unele dintre ele este posibilitatea de a dona bani unui canal preferat, exact ca pe Twitch. Acestia au anuntat ieri in mod oficial posibilitatea de Fan Funding in cateva tari.

Cand urmaresti un clip pe YouTube, fie de pe calculator sau de pe un dispozitiv mobil si canalul respectiv accepta donatii, o icoana va aparea in partea stanga sus a clipului, iar cand puneti cursorul peste acea icoana o sa apara un mesaj in care scrie ca acel canal accepta donatii. In unele cazuri, cand dati click pe acea icoana, o sa primiti un mesaj de tip pop-up unde puteti alege suma dorita pe care sa o donati.

Daca faci o donatie, YouTube isi va opri un mic comision pentru tranzactie. Comisionul variaza in functie de tara: in America va fi de 5% plus 21 de centi, iar in Japonia 5% plus 22 de Yen. Daca faceti o donatie de 10$, YouTube isi va opri 71 de centi pentru efortul depus. Toate tranzactiile se fac folosind Google Wallet. Momentan aceasta facilitate este oferita in Australia, Japonia, Mexic si US. Google o sa mai adauge pe parcurs si alte tari, iar persoanele care stau in tarile unde este disponibila aceasta optiune, pot sa o foloseasca direct din browser sau din aplicatia pentru mobile YouTube versiunea 5.7 sau mai sus, disponibila momentan doar pe Android.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close