Știri IT

Prin acest simplu truc poti transforma un iPhone intr-o caramida

Exista un numar mare de moduri prin care poti modifica un iPhone sau un iPad pentru ca dispozitivul sa devina nefunctional. Spre exemplu, il poti duce la reparat la un service neautorizat, care chiar daca ti-l repara cum trebuie, tot va duce la blocarea sa. Dar exista un truc si mai simplu.

Oameni curiosi si cu un iPhone sau alte dispozitive iOS pe care isi permit sa le transforme in caramizi au decis sa experimenteze cu setarea de timp a sistemului de operare. Astfel, au descoperit ceva foarte interesant, iOS sufera de Y2K.

Bine, nu tocmai Y2K, dar de un sindrom similar care provoaca blocarea completa a dispozitivului atunci cand apare o anumita data. Acea data este 1 ianuarie 1970.

Daca se alege acesta data, functia de auto-sincronizare este dezactivata si dispozitivul este restartat, veti avea o caramida in forma de iPhone, iPod sau iPad.

Motivul pentru care asta se intampla pare a fi pentru ca data folosita de sistem incepe pe 1 ianuarie 1970 si este numarata in secunde. Numai ca in functie de fusul oral in care dispozitivul este setat, sunt sanse ca numarul de secunde sa devina negativ, iar cand sistemul de operare da de asta, nu mai poate porni.

Problema este intalnita pe varianta de 64 biti a cam fiecarei variante de iOS, pe chipset-urile A7, A8, A8X, A9 si A9X. Singurul mod prin care problema poate fi reparata este sa il duceti inapoi la magazin. Revenirea la setarile din fabrica nu va remedia problema.

[Reddit]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button