Știri ITTECHTelefoane

Primul telefon Samsung pentru Android Go a fost anunțat

Acum ceva vreme, Google a dezvăluit inițiativa Android Go prin care a construit o variantă simplificată a lui Android, cu tot cu aplicații standard ceva mai eficiente.

Conceptul este încetul cu încetul acceptat de producătorii de telefoane, cel mai recent care să se alăture fiind Samsung. Compania a dezvăluit Galaxy J2 Core, un telefon low-end a cărui preț este estimat a fi în jurul sumei de 100 de dolari/euro, piața sa inițială intenționată fiind sudul Asiei. Nu este bazat pe varianta Pie a lui Android Go, ci varianta Oreo, adică 8.1.

Telefonul vine cu un chipset Exynos 7570 cu patru nuclee, un ecran LCD de 960×540, 1GB de memorie RAM și doar 8GB de stocare. Are două camere, de 8 megapixeli și de 5 megapixeli, alături de o baterie de 2600mAh.

Aș fi sperat că ne apropiam de momentul în care putem avea telefoane cu 2GB de RAM și 16GB de stocare în jurul acestui preț, dar probabil asta nu se va întâmpla până anul viitor, când se estimează că prețul pentru memorie de stocare și RAM o cam va lua la vale și probabil se va înfige într-un stâlp.

Important este că lumea încă mai este interesată să producă telefoane ieftine. Pe segmentul de tablete lucrurile par să fi cam stagnat.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button