MORE

Primul telefon cu adevarat Android, RoboHon

Multi dintre voi ati spune ca aveti un telefon Android, dar cu siguranta nu unul la fel de Android ca cea mai recenta nascocire a companiei Sharp, RoboHon.

Ce este RoboHon, va intrebati? Este un robot, un android, daca vreti sa ii spuneti asa, in care se afla un smartphone cu un sistem de operare pe care Sharp l-a dezvoltat peste Android. Este ca un Android dublu, sau la patrat, in functie de cum vedeti situatia.

RoboHon este mai mult ca o simpla carcasa pentru un telefon, chiar este un robot functional, care se intampla sa poata fi folosit pe post de telefon, ceas, alarma sau mini-asistent personal. Se poate misca, poate dansa chiar, si are pe spate un ecran tactil de 2 inch, pe care nu il veti folosi foarte mult la utilizarea sa. De ce?

Robohon1img

Pentru ca RoboHon este gandit sa fie controlat folosind comenzi vocale, iar atunci cand vreti sa va uitati la poze sau la filme, nu trebuie sa le vizionati cu o lupa la acel ecran, pentru ca RoboHon are un proiector pe care il va folosi sa afiseze orice doriti, pana cand ramane fara baterie.

Daca nu v-a picat inca fisa, RoboHon este in mare parte destinat pentru Japonia, unde Sharp l-a prezentat recent. Androidul va fi disponibil de anul viitor, un pret nu a fost anuntat deocamdata. Sansele sa fie scos la vanzare si in restul lumii nu sunt tocmai mari, Japonia fiind unul din putinele locuri in care inca mai poti gasi telefoane cu clapeta, care cumva nu sunt vandute nicaieri in Europa.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button