Știri ITTECHTelefoane

Primul SMS a împlinit 25 de ani

Cu 25 de ani în urmă, în ziua de 3 decembrie 1992, a fost trimis primul SMS din lume.

A trecut un sfert de secol de când această metodă de comunicare a fost folosită pentru prima dată, fiind trimis în acea zi un scurt mesaj de „Merry Christmas”. Dar nu de pe un telefon pe altul, din moment ce la acea vreme telefoanele nu prea aveau abilitatea de-a trimite mesaje, ci doar de a le primi. Standardele tehnologice erau însă implementate la nivelul de rețea, așa că Neil Papworth, inginer la Sema Group Telecoms, a trimis acest mesaj folosind un PC către telefonul Orbitel 901 al lui Richard Jarvis, director la Vodafone UK.

De atunci, tehnologia a continuat să evolueze, în special din anul 1994 când telefoanele au devenit capabile să trimită și să primească SMS-urile, iar majoritatea rețelelor din lume suportau acest standard. De atunci, SMS-ul a devenit o parte integrală a comunicării, fiind unul din factorii determinanți în dezvoltarea diverselor prescurtări iritante folosite și acum în convorbire.

Prin anul 2015, cea mai recentă statistică de care am dat, lumea trimitea în jur de 23 de miliarde de SMS-uri în fiecare zi. Acest număr poate a mai scăzut, din moment ce acum avem la fiecare colț servicii de mesagerie felurite, dar SMS-ul tot rămâne o metodă foarte importantă de comunicare.

[CNET]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button