MORE

Primul Robo-Avocat din lume exista si este gratuit

Nu toata lumea isi permite un avocat, in special nu pentru lucruri precum infractiuni legate de parcare. Asa ca un tanar de 19 ani a creat un robot capabil sa ofere sfaturi legale adevarate.

„DoNotPay” este un robo-avocat capabil sa ofere sfaturi de natura legala cu aproape acelasi nivel de succes ca un avocat real, insa fara a cere bani. A fost creat de Joshua Browder, un student MIT, iar in acest moment este specializat doar pe un anumit tip de lege.

Poate procesa doar cereri referitoare la amenzile de parcare, ajutand „clientii” sai la intocmirea scrisorilor necesare pentru combaterea acestor amenzi.

Sistemul functioneaza prin utilizarea unor scrisori standardizate, pentru completarea carora este luat la intrebari clientul. Initial, acest robo-avocat era programat cu un numar mare de reguli, care sa ii permita sa inteleaga ce era intrebat, dar acel sistem a crapat destul de rapid. Pur si simplu nu putea programa suficient de multe cazuri pentru a tine cont de modul in care se exprima toata lumea.

Acum, robo-avocatul folsoseste un algoritm care ii permite sa invete, intelegand cu timpul exprimarea publicului si oferind raspunsurile adecvate.

Cu putin noroc si foarte multa munca, acesta robo-avocat va ajunge intr-o buna zi sa fie utilizat la reprezentarea publicului si in alte segmente ale legii. Desi, in acest caz probabil va sfarsi ca Hall 9000, care atunci cand a fost rugat sa minta am ca luat-o razna.

[Techeblog]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button