Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Primul PC produs vreodata este acum pus la vanzare

/
/
/
img

Daca in trecut, iar aici ne referim la anii 40′ – 50′, sa ai un PC in casa era deja ceva de domeniu, ceea ce se numea atunci anticipatie sau futurism si acum Stincifico-Fantastic, acum un Personal Computer este ceva cat se poate de uzual. Totusi a durat ceva sa ajunga in casele oamenilor, acestia avand sa astepte pana cand Kenbak-1 Digital Computer era disponibil spre vanzare. Kenbak-1 Digital Computer fiind si primul PC realizat vreodata.

Kenbak-1 Digital Computer nu este atat de cunoscut la nivel international precum alte platforme precum Altair 8800 sau Apple I, dar totusi a fost o solutie mai putin costisitoare, comparativ cu zecile de mii de dolari pe care trebuia sa le platesti pentru un computer. Discutam evident de anul 1971, cand Kenbak-1 era prezentat pentru prima oara de catre John Blankenbaker, omul care a realizat primul PC accesibil financiar, costurile fiind reduse la 750 de dolari. PC

Din nefericire nu a fost un succes rasunator, fiind foarte putine realizate si in jur de 40 vandute, creatorul lui Kenback-1, Blankenbaker, sperand sa vanda PC-urile catre sistemul de invatamant, din pacate acesta nereusind in aceasta antrepriza. Unul dintre factori fiind absenta unui microprocesor pe Kenback-1, iar limitarea memoriei RAM a fost si ea un factor definitor, sistemul avand doar 256 de biti de memorie, limitand masiv, chiar si dupa standardele vremii, Kenback-1.

Pana recent, au mai aparut cateva modele din aceasta serie, unele dintre ele fiind vandute chiar si cu sume ce au ajuns la 31.000 de dolari. Nu este chiar cea mai ieftina piesa de colectie si cine stie, poate un fericit a reusit sa gaseasca asa ceva la un yard sale, dar totusi unitatea in sine este cat se poate de valoroasa, mai ales pentru rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea PC-ului asa cum este el astazi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar