MORE

Primul pas virtual pe varful Everest se va face la anu!

Cand spui Everest automat te gandesti la cel mai greu de cucerit varf din lume, muntele de-a lungul anilor revendicand sute de vieti si provocand mii de oameni sa dovedeasca ca pot sa infranga capriciile Mamei Natura. Din 1922 pana in prezent aproape 300 de oameni si-au pierdut incercand sa ajunga in varful Everest, serpasi nepalezi numind muntele „Capul cerului”.

Totusi, un studio islandez si-a propus sa cucereasca digital acest varf, incercand sa il recreeze integral intr-o realitate vituala, oferind ocazia unor user mai putin inzestrati fizic sa experimenteze frumusetea varfului Everest. Toate astea fara sa risti sa iti rupi gatul sau sa infrunti temperaturile scazute.

Conform studioului, acestia vor realiza intreaga lucrare folosind o serie de 300.000 de fotografii pentru a detalia si definitiva Everestul, intreg proiectul avand la baza deja arhi-cunoscutul motor Unreal Engine 4. Conform studioului, acest proiect este destinat platfomelor VR de inalta definitie.

Exista o posibilitate ca acest proiect sa fie disponibil pentru platforme precum Oculus Rift and Valve Vive, Samsung Gear fiind cel mai probabil exclus din aceasta ecuatie din start. Acest proict este mai mult o ambitie a studioului pentru a demonstra aplicabilitatea realitatii virtuale. Pe de alta parte poate oferi unui invalid sau unui om care sufera de o anumita afectiune posibilitatea de a vedea de aproape varful.

[solfar]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button