Primul Mac cu procesor produs de Apple ar putea fi lansat in a doua jumatate a lui 2021

Lumea vorbeste deja de ceva timp despre noile modele de Mac cu procesor bazat pe arhitectura ARM, dezvoltat de Apple si sunt sigur ca multi ati fi vrut sa-l vedeti lansat in 2020. Din pacate insa, informatiile referitoare la noul produs indica ca acesta ar fi fost mutat pe anul viitor. Conform lui Ming-Chi Kuo, un analist Apple renumit, primul Mac care va beneficia de aceasta dotare este asteptat sa apara undeva in a doua jumatate a anului 2021.
Procesorul noului Mac, dezvoltat de Apple, ar putea fi construit pe arhitectura de 5nm
Kuo nu a oferit informatii foarte explicite referitoare la noul Mac care are la baza un procesor ARM, insa cei de la MacRumours au avut de spus cate ceva referitor la noua lansare:
Ne asteptam sa vedem noile produse noi de la Apple in urmatoarele 12-18 luni, pe procesul de fabricatie pe 5nm. Asta include si generatia de iPhone 5G ce va fi lansata in 2021, cat si noul iPad cu ecran miniLED si noul Mac echipat cu un procesor construit in-house. Credem ca suportul 5G al noilor telefoane, noua tehnologie a ecranului de pe iPad si primul Mac cu procesor custom vor fi strategiile tehnologice pe care se bazeaza Apple. Tinand cont ca procesorul este componenta cheie a noilor produse, credem ca Apple a inceput sa investeasca si mai mult in procesul de fabricatie pe 5nm. Mai mult de atat, cu cat Apple investeste mai multe resurse va reusi sa puna piedici competitiei.
Procesorul Apple A14 Bionic pare ca va fi construit pe baza arhitecturii FinFET pe 5nm, dupa ce niste informatii mai vechi spuneau ca va fi destul de puternic incat sa ofere competitie procesoarelor mobile cu sase nuclee de la Intel. Pana la urma, A12X Bionic din iPad Pro 2018 este destul de puternic incat sa se apropie de scorurile obtinute de procesoarele Intel pe care le gasim in MacBook Pro-urile din aceeasi perioada. Tinand cont de asta, putem sa ne asteptam numai la lucruri bune din partea unui Mac care ar folosi un procesor Bionic pe 5nm.
Apple a luat cateva decizii agresive pentru a-si atinge scopul. In primul rand, gigantul tehnologic a recrutat un designer de procesoare ARM, dupa care a angajat o intreaga echipa pentru a face tranzitia cat mai facila cu putinta. Este posibil ca Apple sa isi fi gasit motivatia multumita situatiei proaste in care se afla Intel in ultima vreme. Pana una alta, nu putem decat sa asteptam, iar datorita situatiei actuale din China si a virusului care a cauzat atatea pierderi, nu cred ca ar trebui sa ne mire cand vom auzi de amanari si mai mari.