MORE

Primul Kinect „va inceta din viata” in 2015

Productia lui Kinect v1, prima generatie a acestui gen dispozitiv produsa de Microsoft, va inceta anul acesta, la 4 ani de la aparitia sa pe piata. Desi la lansare gamerii nu au dat pe spate, el a fost adoptat de diverse comunitati care l-au modat sau companii care i-au atribuit deverse scopuri, altele decat cele pentru care fusese initial conceput: recunoastere faciala, detectie a miscarii etc.

A doua generatie a fost initial gandita ca parte din Xbox One, strategie la care Microsoft a renuntat in scurt timp, din nou, gamerii nedorind sa plateasca suplimentar pentru acest accesoriu. Aceasta miscare a relansat vanzarile Xbox One si i-a determinat pe Microsoft sa abordeze Kinect ca pe un device de sine statator. Ca urmare a acestei noi strategii au aparut Kinect pentru Windows (PC) precum si adaptorul care permite ulilizarea Kinectului pt. Xbox pe PC.

Imi aduc aminte perfect momentul aparitiei primului Kinect, precum si momentul in care am pus prima oara mana pe unul: un dispozitiv care mi s-a parut atunci revolutionar, in ciuda numeroaselor glitch-uri, unul dintre cele mai interesante chestii produse de Microsoft „in decades”. Cred ca abordarea sa ca dispozitiv „separat” este o miscare inteligenta si ca viitorul sau nu este atat in lumea gamingului (asa cum s-a dovedit deja) ci in numeroasele aplicabilitati „off topic” pe care comunitatea le va gasi pentru Kinect.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close