GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Primul joc necenzurat ajunge pe Steam

De câțiva ani Steam tot are o problemă cu o anumită categorie de jocuri. Adică, alta decât jocurile acelea de tipul „simulator” la care controlezi o piatră care stă pe loc… și alta decât jocurile construite folosind resurse luate de undeva și puse aleator la loc pentru a crea un amalgam de neînțeles folosit ocazional pentru spălare de bani.

Problema de această dată este cea a conținutului „matur” găsit în jocuri. În mod normal, Valve nu prea permite pe serviciu jocuri care să aibă conținut dedicat doar adulților, cerând ca astfel de titluri să fie cenzurate într-un fel sau altul. Știu ce veți spune „Dar am jucat The Witcher 3, am văzut TOTUL”. Da, și tocmai asta era o parte mare din problemă. Jocurile mari nu prea erau supuse acelorași reguli, mergând pe ideea că atât timp cât „conținutul doar pentru adulți” nu era punctul focal al jocului, atunci era permis.

Nu prea avea sens asta, conținutul tot era acolo, așa că Valve a tot lucrat la implementarea unui sistem clar de filtrare care să permită coexistarea jocurilor dedicate adulților și a celor dedicate publicului larg/copiilor. Astfel, avem acum parte de primul joc de acest fel care să fie 100% necenzurat, care va fi lansat pe 15 septembrie, numit Negligee: Love Stories.

Știu, numele nu inspiră prea multă încredere, este unul de tip „visual novel” cu tentă anime severă, așa că exact cât de „joc” este poate fi cam discutabil în funcție de cum este abordat acest gen.

Totuși, este un pas important pentru Steam… chiar dacă nu unul tocmai pe placul tuturor… spre crearea unei piețe deschise, libere, fără interferență și din păcate cu și mai mult „shovelware”. Dacă nu știți ce este „shovelware”, trebuie doar să vă uitați câte jocuri sunt lansate în fiecare săptămână pe Steam, ce fel de jocuri sunt, și veți înțelege ce bătăi de cap are Valve în mod constant.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button