PC&Consoles

Primul joc Mafia apare pe GOG, după o absență îndelungată de pe Steam

Mafia: The City of Lost Heaven, primul joc din serie, a ajuns pe GOG.com la aproape 5 ani de când a dispărut de pe Steam. Datând din 2002, acesta a fost unul dintre primele jocuri open world care au făcut cinste genului. Jocul a fost lansat la un an după GTA III, și îți dă într-adevăr senzația că te afli într-un film clasic cu mafioți decât într-un joc, iar în acest moment poate fi cumpărat exclusiv de pe GOG.com.

Vechi de 15 ani, acest joc va fi probabil menționat în listele de titluri favorite ale tuturor gamerilor de o vârstă mai înaintată. Nu erau multe alte jocuri la acea vreme care să încerce ceea ce lui Mafia i-a ieșit de minune: să prezinte o experiență cinematică pură foarte convingătoare. Deși i se vede vârsta, din punct de vedere tehnic jocul se menține binișor, deși șofatul este foarte dificil. Ar avea totuși sens, dacă ne gândim că mașinile acelei epoci nu erau tocmai la fel de manevrabile ca cele din ziua de azi.

Și niciun articol despre Mafia: The City of Lost Heaven nu ar fi complet, dacă nu ar fi menționată și celebra cursă cu mașini. În varianta inițială aceasta era aproape imposibil de realizat fără a trișa sau a exploata un bug, dar dificultatea i-a fost ulterior modificată printr-un patch.

Totuși această versiune de pe GOG are unele lacune, la propriu. Din motive ce cu siguranță au legătură cu licențierea conținutului original, jocul este total lipsit de muzică, care probabil a și fost motivul pentru care Mafia a fost retras de pe Steam aproape fix după 10 ani de la lansare. Este destul de greu să redai complet atmosfera anilor ’30 fără să te folosești de muzica acelor vremuri, dar chiar și în această variantă, Mafia: The City of Lost Heaven este probabil cel mai bun joc care evocă acea perioadă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Suna intersant asta 🙂 dar eu mai mult is pe steam ,desi totusi care sunt aceste platforme gen steam ,gog sau amazon …?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button