Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Primul joc din lume a fost recreat pentru un muzeu

/
/
/

Istoria jocurilor video se întinde pe mai bine de o jumătate de secol, iar marea partea a tot ceea ce identificăm astăzi ca fiind joc își are originile într-o creație din octombrie 1958, care este numită acum Tennis For Two.

Această creație legendară a fost prezentată în ziua de 15 octombrie la Brookheaven National Laboratory, permițând jucătorilor să joace o simplă sesiune de tenis în doi pe un osciloscop. Creația lui  William Higinbotham a fost dezasamblată tot atunci, fiind făcută special pentru vizitatori.

De atunci, orice variantă a lui Tennis For Two a fost o reconstruire a originalului, iar una dintre acestea va fi introdusă în The Strong Museum of Play, din New York, un muzeu dedicat jocurilor, jucăriilor și chiar jocurilor electronice.

Varianta reconstruită a lui Tennis For Two nu este tocmai o copie 1:1 a originalului, deoarece planurile pentru varianta din 1958 nu au fost păstrate, dar este folosită tehnologie din acea perioadă. Această unitate de Tennis For Two va face astfel parte din „biografia vie” a jocului. Tennis For Two va putea fi admirat în continuare de pasionații istoriei jocurilor video.

[Gamasutra]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar