Tech&IT

Primul curs de gândire critică pentru copii din România ajunge în școli

Să gândim logic împreună cu copiii este destinat elevilor de clasa a III-a și a IV-a

Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step și Microsoft România aduc in scolile din Romania, primul ghid de gandire critica pentru copii. Proiectul New Kids of The Code face parte din programul Alt Viitor si propune un set de materiale pentru școală sau pentru timpul liber prin intermediul caruia copiii pot învăța să facă asemănări și deosebiri, să stabilească dacă un enunț e adevărat sau fals, să afacă analogii și să argumenteze. Ghidul ”Să gandim logic impreuna cu copiii” este destinat elevilor de clasa a III-a și a IV-a. Materialele sunt gândite pentru a fi folosite la orice materie de studiu. Kitul este realizat de prof. univ. Doina-Olga Ștefănescu, autor consacrat de manuale de logică pentru copii. Setul conține o carte despre argumentare cu exerciții încorporate, un set de cartoane care ajută copiii să învețe analogiile, două broșuri despre asemănări, respectiv deosebiri, și un set de cărți pentru un joc de memorie cu steaguri și țările din UE.

gândire critică
gândire critică

Ce este de fapt gandirea critica? Capacitatea de a face observaţii, de a fi curios, punând întrebări relevante şi găsind resursele de care ai nevoie, de a recunoaşte şi defini problemele și de a înţelege logica şi argumentarea logică. O modalitate cu totul noua prin care se poate produce invatarea la clasa si prin care profesorii pot oferi elevilor lor o modalitate prin care acestia să fie mult mai pregatiti pentru viitor si noile meserii.

Kitul este oferit gratuit elevilor, la fel și cursul de instruire a învățătorilor care doresc să utilizeze acest instrument la clasa. Cursul de formare este acreditat de Ministerul Educatiei.

Dacă doriți ca și clasa din care face parte copilul vostru să beneficieze de acest curs, inscrierile sa fac de catre invatator la office@stepbystep.ro

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button