PC

Primele zvonuri despre Sony PlayStation 5 – La bază va fi un APU AMD Zen NextGen

Sony PlayStation 5 începe să capete o formă finală, iar din ultimele zvonuri ne putem face o idee despre componentele utilizate de acesta.

Site-ul SemiAccurate.com a publicat un articol în care susține că a făcut rost de informații legate de următoarea consolă a celor de la Sony. Momentan, nu sunt imagini cu aspectul consolei PS5, însă putem vedea specificațiile acesteia. Se pare că PlayStation 5 va integra un APU AMD de generație nouă. Acesta va fi compus din opt nuclee Zen și un GPU Navi, ambele personalizate special pentru a funcționa pe această consolă. Nu avem foarte multe informații, în acest moment, despre arhitectura GPU Navi, dar AMD a precizat într-o prezentare, că viitoarea arhitectură va fi scalabilă și va utiliza NextGen Memory.

Memoria NextGen vă fi, probabil, GDDR6 sau HBM3; totul va depinde de cât de bine se va integra aceasta pentru utilizarea pe o consolă. Sony PlayStation 5 va fi o consolă și mai apropiată de fenomenul VR, ceea ce înseamnă că optimizările vor fi ca atare, iar, cel mai probabil, odată cu lansarea acesteia, vom vedea și o nouă căscă VR. Lansarea consolei se va face, posibil, spre sfârșitul anului 2018, înainte de sărbători sau chiar la începutul lui 2019. Suntem curioși unde se va îndrepta zona consolelor mai ales că, acestea devin tot mai puternice, iar componentele din interior se pot compara foarte ușor cu cele ale unui PC.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button