MORE

Primele teste cu Nvidia GTX Titan Z

Acum ceva vreme Nvidia anuntat oficial noua lor placa video Dual GPU Titan Z. Desi inca se afla in NDA, se pare ca o scapare din partea ASUS a ajuns pe internet. Procesorul va avea o frecventa stock de 705MHz care poate urca prin boost pana la 876MHz. La frecventa stock placa va avea o putere de calcul de 8.1 TFLOPS si 2.3 TFLOPS pentru precizia dubla, lucru impresionant. Memoriile or sa fie tactate la o frecventa de 7GHz cu o latime de banda pana la 672GB/S.

Surprinzator, placa se incadreaza in standardul de 375w TDP sau pe romaneste caldura disipata, si un lucru care trebuie mentionat este ca sistemul de racire poate disipa pana la 450w, iar acest lucru ofera un „spatiu” destul de mare pentru overclock, desi placa nu necesita asa ceva. Dar daca se poate de ce sa nu faci :).

Placa a fost testat la rezolutia 4K, mai exact 3840×2160 pixeli unde a reusit sa scoata minim 40 de fps-uri chiar si in jocurile optimizate pentru AMD. In comparatie cu Titan Black, Titan Z este mai buna cu 60%. Merita oare sa cheltuiesti 3000$ pe o placa video, doar ca sa te joci? Daca nu ai ce face cu acesti bani, poate ca merita, dar mai bine donezi unui nevoias jumatate din ei. Cu siguranta placa va fi cumparata de un anumit public mai exotic sau de catre cei care folosesc aplicatii ce utilizeaza CUDA pentru randare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button