PC

Primele review-uri Kaby Lake arată zero îmbunătățire de performanță

Intel pare să aibă sub embargou review-urile pentru noile procesoare din seria Kaby Lake, dar sunt publicații care au reușit să obțină variantele de test din alte surse decât Intel, așa că au început deja să publice primele recenzii.

O astfel de publicație este eTeknix, care a testat atât i5 7600K cât și i7 7700K. Ambele procesoare au fost luate la bani mărunți în teste, iar din toate acesta a ieșit un lucru destul de clar. Kaby Lake nu aduce nici un fel de îmbunătățire a performanței, într-o comparație la viteze identice. Avantajele pe care le aduce noua generație vin în mare parte de la frecvențele mai mari, care în cazul lui i7 7700K încep de la 4.2GHz, și funcțiile mai avansate de media, procesoarele având integrate tehnologie nouă la componenta de codare/decodare video.

Sporul de performanță adus de frecvențele mai mari poate fi replicat și pe Skylake, printr-un simplu overclock. Așa că în esență nu prea ar avea multă lume motiv să treacă la Kaby Lake, decât dacă încă mai folosesc un Sandy Bridge sau un Q6600 și vor să treacă la tehnologie ceva mai nouă, măcar de dragul plăcii de  bază.

Embargoul pentru review-uri la procesoarele noi Intel va cădea în ziua de 5 ianuarie.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button