PCȘtiri ITTECH

Primele procesoare Ryzen H sunt pe drum

AMD a început să revină treptat în tărâmul laptop-urilor, după câțiva ani de secetă totală și întuneric. Iar unul din modurile prin care o va face în curând este cu procesoare pentru segmentul portabil care pun un accent ceva mai mare pe performanță.

Două mostre de testare ale noii serii de procesoare Ryzen H și-au făcut apariția zilele trecute în baza de date a 3D Mark. Aceste procesoare erau folosite pe un sistem identificat cu numele HP 84EF, și probabil nu reflectă tocmai capacitatea lor adevărată. Nu de alta, dar rezultatele testelor erau puțin cam invers.

Procesoarele testate erau Ryzen 7 2800H și Ryzen 5 2600H, ambele având 4 nuclee și 8 fire de execuție. Acestea ar trebui să aibă o componentă grafică dedicată, însă în teste erau puse alături de un Radeon RX 550. Din rezultate a ieșit că 2600H era chiar mai sprinten ca fratele său mai mare, asta cel mai probabil pentru că frecvențele lor încă nu sunt reglate, sau răcirea încă este în curs de a fi dezvoltată. 3DMark indica frecvența de bază a procesoarelor ca fiind de 3400MHz și respectiv 3300MHz, dar cât de precisă ar putea fi nu vă pot spune deocamdată, nefiind un soft grozav la determinarea frecvențelor pentru hardware încă nelansat. Frecvențele de boost sunt necunoscute.

Important este că procesoarele sunt în testare acum la producătorii de laptop-uri, așa că probabil vor ajunge pe piață cel târziu la toamnă. Chiar dacă procesoarele dispun doar de 4 nuclee fizice, față de cele 8 găsite pe varianta de desktop (îngrămădită de unii producători și pe laptop), tot oferă un spor de frecvență de mai bine de 1GHz față de seria Ryzen U pentru frecvența de bază.

Asta înseamnă că dacă doriți o alternativă la un laptop cu procesor Intel, care tot poate fi folosit la ceva gaming și muncă, însă fără a vă arunca la soluțiile care au integrat un procesor de desktop, veți avea o soluție la îndemână în curând.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button