PC

Primele procesoare Intel de 10 nanometri vor fi lansate anul acesta

Intel anunță că procesul său de producție a procesoarelor pe 10 nanometri va genera primele sale rezultate încă de anul acesta.

Compania a oferit detalii despre cum are de gând să decurgă derularea procesului, promițând că primele mostre vor fi disponibile din 2017, în volum mic. Cu siguranță nu vorbim aici de procesoare pentru PC, ci mai probabil teste pentru mobile. În prima jumătate din 2018 vom avea parte de o accelerare a producției, dar nu suficient cât pentru ca procesul să fie folosit la o generație întreagă de procesoare x86.

Asta se va întâmpla în a două jumătate din anul 2018, cam în perioada în care indicau fișele de acum câteva săptămâni că vom vedea o revizie a plăcilor de bază Intel din generația curentă, cu chipset-ul Z390. Procesoarele care se vor folosi de acest proces ar putea avea chiar 8 nuclee și ar putea face parte din seria Cannonlake. Așa că dacă vreți să mai așteptați până să faceți un upgrade la procesor, toamna lui 2018 sună de parcă va fi foarte bună.

Conform a ceea ce a spus Intel până acum, procesul de 10 nanometri este cu o generație în fața a ceea ce are de oferit competiția, aducând o densitate de 2.7 ori mai bună față de ce vedeți acum la procesul de 14 nanometri pe care sunt construite procesoarele Coffee Lake sau Kaby Lake.

[Overclock 3D] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button