PCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Primele imagini cu o placă Radeon Navi

AMD ne tot amăgește cu Radeon Navi de câțiva ani, speranțele pentru ca această generație să ofere ceva revoluționar fiind destul de mari după ce Vega s-a dovedit a fi o tehnologie complementară pentru Polaris, nu un înlocuitor. Ne mai despart doar câteva săptămâni de marea dezvăluire, dar până atunci și-au făcut apariția câteva imagini cu o placă Radeon Navi efectivă.

Și când spun placă, adică placa pe care circuitele urmează să fie trasate, iar procesoarele urmează să fie lipite. Puteți vedea o variantă mai mare dând click pe poza de mai jos.

Câteva lucruri sar în ochi încă de la prima vedere, și anume memoria folosită. Această placă Radeon Navi este gândită să folosească GDDR tradițional, în locul HBM2-ului mult mai scump. Dimensiunea procesorului grafic ce ar urma să fie folosit pentru această placă a fost estimat la în jur de 230mm pătrați, ceea ce ar oferi în jur de 3078 de nuclee de procesare. Dacă AMD chiar se va folosi de un număr atât de mare, atunci placa va avea mai mult hardware efectiv de procesare ca un RX 480 (și toți descendenții său), dar mai puțin ca un RX Vega 56. Totuși, fiind vorba de Navi și de procesul de 7 nanometri, nu ar fi exclusă posibilitatea ca placa aceasta să întreacă un RX Vega 56, cel puțin asta este speranța.

Locurile lăsate libere pentru conectori sugerează posibilitatea că vom avea parte și de un port USB-C pentru aplicații de VR, alături de doi conectori DisplayPort și unul HDMI. Din nefericire, designul plăcii mai sugerează că va fi folosită o răcire standard cu un singur ventilator, ce nu este chiar atât de popular în ultima vreme, până și Nvidia adoptând un design cu două ventilatoare.

Vom vedea cu siguranță cum arată Radeon Navi și de ce este în stare fie la Computex, fie la E3, peste câteva săptămâni.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button