PC

Primele detalii despre APU-urile AMD Raven Ridge

Platforma AM4 încă nu are procesoare APU realizate cu tehnologie contemporană, singurele disponibile fiind încă bazate pe arhitectura lui Buldozer. Asta se va schimba în curând, cu lansarea seriei de APU-uri Raven Ridge, despre care au apărut recent câteva detalii.

Un procesor cu numele de cod Mandolin Raven a fost zărit în baza de date SiSoftware, ce nu poate fi altceva decât un APU AMD din noua generație, deoarece se conformează câtorva criterii pe care AMD deja le-a anunțat, cum ar fi prezența a 11 grupuri de procesare grafică. Acestea ar urma să fie făcute cu tehnologie Vega, ceea ce ar însemna că un APU AMD ar avea, pe hârtie, aproape o treime din puterea grafică a unui RX 480 (mergând pe ideea că 11 unități Vega ar fi comparabile cu 12 unități Polaris). Desigur, faptul că această componentă grafică lucrează la 800MHz, nu la 1.3GHz, și că folosește memorie de sistem vor scădea mai departe această performanță.

Pe lângă natura componentei grafice, din listare mai reiese că procesorul are o frecvență de bază de 3GHz și una de boost ce poate atinge 3.3GHz. Fiind echipat cu 4 nuclee fizice și având în total 8 virtuale, ar trebui să fie o surpriză destul de plăcută pentru cei care caută o soluție low-end care să nu fie totuși groaznică pentru jocuri mai miloase cu hardware-ul și pentru aplicațiile de zi cu zi.

AMD încă nu a stabilit o dată de lansare exactă pentru Raven Ridge, așa că ce vedeți aici ar putea fi un model de testare încă incomplet. La urma urmei, primele modele de testare ale seriei Ryzen funcționau la 2.8GHz, nu la 3.6GHz, ca în cazul lui 1800X.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button