Telefoane

Prima tranșă de iPhone X este gata, dar conține doar 46.500 bucăți

Există pe internet mai multe articole care răspândesc toate același zvon, deci probabil este ceva adevăr la mijloc. Conform unei știri de pe Digitimes care citează un site chinezesc (este vorba despre Xinhuanet.com, pentru cine știe chineza și vrea să verifice), Foxconn a început de curând să expedieze prima tranșă de iPhone X către Olanda și Emiratele Arabe Unite, dar acest lot ar conține doar 46.500 dispozitive.

Primul lot de iPhone X este mult mai mic decât al modelelor anterioare de iPhone, iar unele rapoarte sugerează că această întârziere se datorează noii camere TrueDepth. Această tehnologie este responsabilă pentru noi funcții din iPhone X, precum FaceID și animoji. Conform analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, structura camerei TrueDepth este mult mai complicată decât camerele din dispozitivele concurenței, încetinind astfel producerea în masă a telefonului. Nikkei Asian Review mai speculează că cea mai mare provocare pentru producție o reprezintă proiectorul de puncte, care proiectează peste 30.000 puncte pe fața utilizatorului pentru a crea o hartă în profunzime a feței pentru Face ID, animoji și alte funcții.

Se zvonește că Foxconn ar fi crescut numărul producției de iPhone X la 400.000 unități pe săptămână, un salt uriaș de la rata anterioară de doar 100.000 unități pe săptămână. Cu toate acestea, este foarte probabil ca Foxconn să nu reușească să țină pasul cu cererea pentru noul iPhone X. iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt deja disponibile în magazine și nu se vând tocmai grozav, dar există mulți clienți care foarte probabil sunt dispuși să plătească 999 dolari sau mai mult pentru iPhone X, și tocmai de aceea așteaptă acest model.

Analiștii au trebuit să-și reducă estimările legate de loturile de iPhone X datorită acestor probleme legate de producție. În acest moment, previziunile plasează capacitatea de livrare undeva între 30 și 35 milioane de unități expediate până la sfârșitul anului. Aceste probleme care întârzie producția, corelate cu milioane de utilizatori care așteaptă să facă trecerea la noul iPhone X, s-ar putea traduce în luni bune de întârzieri, inclusiv după trecerea în noul an. Precomenzile pentru iPhone X sunt programate să înceapă pe 27 octombrie, livrările către clienții finali urmând să înceapă cu data de 3 noiembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button