MORE

Prima posibila aparitie a lui nVIDIA GTX 870MX!

Din numele acestei placi, se intelege ca nucleul ar putea fi Maxwell, deoarece nu ar avea sens ca nVIDIA sa redenumeasca 870M in 870MX doar pentru a schimba o litera. Asta inseamna ca exista doua posibilitati: prima ar fi ca nVIDIA lanseaza acest model ca o replica pentru AMD R9 M295X sau, a doua ipoteza ar fi ca acest nume a fost trecut din greseala de magazin. Oricum, nVIDIA initial a pastrat numele de GTX 870MX si 880MX special pentru nucleul Maxwell pe 20nm, dar daca este cu adevarat Maxwell, acesta este cel fabricat pe 28nm, atat timp cat cei de la TSMC au raporat ca litografierea pe 20nm este imatura si ineficienta inca.

Acest zvon a aparut dupa ce un site de vanzari online din Thailanda a postat un model de laptop ASUS numit G750JS-T4108H. ASUS mai are un model numit G750JS-T4104H, lucru care intareste ideea ca este vorba de un model nou, initialele de model de la final fiind schimbate, 104H, fata de modelul prezent pe site. Laptop-ul vine cu o placa video GTX 870M, bazata pe arhitectura Kepler (GK104) si daca ne luam dupa codul noului produs acesta ar avea GK108 numit si Maxwell. Sunt pure speculatii la adresa unui post pe un site, dar pana la urma este posibil sa avem aici primul laptop dotat cu GTX 870MX.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button